Diy: Een fashion prikbord

Eindresultaat: Een fashion prikbord!
Eindresultaat: Een fashion prikbord!

Heei! Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je een soort mode-prikbord kan maken. Het is absoluut niet moeilijk en ontzettend handig! Het enige dat je nodig hebt is een leeg prikbord, punaises, wat modetijdschriften en een schaar.

1. Eerst knip je plaatjes en foto’s uit de tijdschriften. Het mogen alleen maar plaatjes zijn waarvan jij denkt: ‘Hé, die is leuk!’ ‘Ja, dat zou ik zelf ook aantrekken. Of:  ‘Goh, wat een mooie outfit!’Als je dat hebt is het goed. (Trouwens: Het mogen ook plaatjes zijn waar jij inspiratie uit kan halen, waar je blij van wordt enzovoort.)

045

Een plaatje die ik persoonlijk erg lief vind.
Een plaatje die ik persoonlijk erg lief vind.  

2. Als je dat gedaan hebt, ga je ordenen. Waar leg ik dit neer? Past bij dit plaatje een bepaalde kleur punaise? Kan ik dit plaatje naast die leggen, of kan hij beter ergens anders? Zo brainstorm je net zolang door totdat je het mooi vindt.

048
Leg en verschuif, plaats en verleg. Al zit je een hele dag te puzzelen; Het is fijn als je prikbord mooi, leuk maar ook geordend wordt.

3. Nu ga je voorzichtig de punaises erin prikken. Je kan letten op kleur als je gekleurde hebt, maar dit hoeft niet. Zorg er alleen wel voor dat je de punaises er rustig in prikt, omdat je anders een heel gat veroorzaakt en dan gaat je hele plaatje naar de knoppen. 😉

047

4. Tevreden? Dan is het tijd om hem op te hangen! Zoek een plek waar je hem vaak ziet en zorg dat je hem niet schots en scheef boven een enorme verzameling troep hangt. Als je een plekje hebt gevonden, sla je een spijker in de muur en hang je hem op. ( Wat betreft die spijker: Je kan iemand vragen om je te helpen, want een blauwe duim is niet bepaald charmant, haha. 🙂 )

Resultaat: jouw eigen inspiratie-bord!
Resultaat: jouw eigen inspiratie-bord!

Klaar! Nu heb je je eigen ‘moodboard’, prikbord, mode-collage of hoe je het ook wilt noemen. Om de zoveel tijd kan je de plaatjes een keer vervangen of er nieuwe bij hangen. Veel plezier ervan! Knuffels, Maud.

Advertenties

3 gedachtes over “Diy: Een fashion prikbord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s